Świąteczne doładowania w Veolii

Doładowania do świątecznych kart podarunkowych w wysokości od 520 zł do 550 zł otrzymali przed Bożym Narodzeniem pracownicy spółek Veolia w Tarnowskich Górach i Chrzanowie. Takie karty pracodawca wprowadził dla załóg obydwu firm jeszcze przed ubiegłorocznymi świętami.

Jak mówi Bernard Hatlapa, szef zakładowej Solidarności,wizualnie karta podarunkowa nie różni się od  karty kredytowej. – Tym plastikiem można zapłacić w każdym sklepie. Okres wydania pieniędzy jest nieokreślony – wyjaśnia.

Podkreśla, że wprowadzając w zeszłym roku karty udało się znacząco zwiększyć wysokość premii świątecznej. – Wcześniej ludzie otrzymywali na święta po około 250 zł brutto. Teraz na ich karty wpływa ponad dwukrotnie wyższa kwota. Wysokość doładowań zależy od dochodów poszczególnych pracowników – mówi przewodniczący.

Tarnogórska spółka Veolia zatrudnia 55 pracowników, a firma w Chrzanowie 88 osób. Zakłady zajmują się produkcją i dystrybucją energii cieplnej, w tym ciepłej wody. Ich właścicielem jest francuski koncern Veolia.

bea
źródło foto:pixabay.com