Podwyżki w Totalizatorze Sportowym

Od 100 do nawet 300 zł brutto wzrosną w maju płace zasadnicze pracowników katowickiego Oddziału Totalizatora Sportowego. Takie same podwyżki płac otrzymają wraz z wypłatą za kwiecień załogi tej spółki w całej Polsce.

Porozumienie w tej sprawie zawarte zostało w marcu w Warszawie pomiędzy pracodawcą a przedstawicielami działających w spółce związków zawodowych. Rozmowy płacowe trwały od początku roku. Związkowców z Solidarności ze wszystkich krajowych oddziałów spółki reprezentował zarząd Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ Solidarność Totalizatora Sportowego. – Negocjacje na temat wzrostu płac nie należały do łatwych, bo dotyczyły wszystkich pracowników Totalizatora, ale były konkretne. Centrala spółki zgodziła się na nasze propozycje podwyżek pod warunkiem, że o sposobie ich podziału zdecydują dyrektorzy oddziałów. Więcej ugrać się nie dało, zwłaszcza że reprezentujący nas koledzy pamiętali, jak dobre warunki pracy Totalizator Sportowy zapewnia tysiącom ludzi, którzy w naszej spółce zatrudnieni są na umowy- zlecenia. To chyba ostatnia w Polsce firma, która gwarantuje im takie same świadczenia, jakie mają pracownicy ze stałymi umowami – mówi  Bogdan Konieczny, przewodniczący katowickiego Oddziału Totalizatora Sportowego.

W spółce Totalizator Sportowy w całej Polsce pracuje około 2500 pracowników. Jej katowicki oddział zatrudnia blisko 250 osób.

bg

źródło foto:totalizator.pl