W poniedziałek odwiedzamy posłów

W poniedziałek 27 lutego delegacje związkowe odwiedzą wszystkich 460 posłów w biurach poselskich w całym kraju, aby zapytać jakie mają zdanie na temat referendum w sprawie emerytur i czy poprą wniosek Solidarności o zorganizowanie takiego referendum. W Regionie Śląsko-Dąbrowskim  delegacje związkowe odwiedzą 39 biur poselskich.

Udzielone przez posłów odpowiedzi na te pytania zostaną opublikowane na stronie www.referendumemerytalne.pl. Będzie to swoisty raport o tym jak posłowie traktują swoich wyborców.

Na początku tego tygodnia szef Solidarności Piotr Duda przekazał do poszczególnych biur poselskich pismo z prośbą o poparcie wniosku referendalnego na Konwencie Seniorów i poddanie go debacie sejmowej. Równocześnie w specjalnym liście zwrócił się do wszystkich posłów z apelem o przegłosowanie uchwały ws. referendum.  Wizyty delegacji związkowych w biurach poselskich są kolejnym elementem akcji referendalnej. Kolejnym krokiem będzie manifestacja przed Sejmem w dniu debaty na temat referendum.